Життя Місця

Пханган: неймовірний острів для відпочинку

Пханган, Haad Than Sadet Beach
Written by Нінель
Ко Пханган – найкращий острів для відпочинку у Таїланді.

Dima exploring beach to have some rest after work near the sea. Sunshine though the tree leaves.

Саме тому є ті, хто приїжджають сюди на відпочинок і залишаються надовго: зимують, живуть. Він затягує і манить своєю релаксовою і спокійною атмосферою, достатнім комфортом і гарними людьми. Для нас він став хорошим місцем для роботи і відпочинку після активних зйомок у В’єтнамі.

Тут було настільки комфортно працювати, обробляти фото, що ми рідко брали в руки фотоапарат і більше просто насолоджувалися вечорами на пляжах.

Exploring the depth of the sea on sunset.

На Пхангані є декілька справді райських пляжів із смарагдовою водою, білосніжним піском і гарним заходом сонця. Є декілька атмосферних кафе і зграї риб, які спокійно будуть плавати поруч. Також бувають відпливи, коли на коралах можна сісти і тільки п’ятки мочити у воді. Хоча трапляється це більше на західному побережжі, після обіду і в сезон посухи.

Sunset on Koh Phangan island in Thailand full of colors.

У наш топ-3 потрапили пляжі:

  1. Haad Than Sadet Beach
  2. Haad Rin
  3. Malibu Beach

Найромантичніше місце на острові Пханган

Кафе Koh Raham, тут гамаки над морем, можна купатися із рибками із маскою.

У ресторанчиках можна взяти в оренду paddle board – дошка схожа на серфінгову із одним веслом і поплавати вздовж узбережжя, головне не згоріти на сонці. Найкраще це робити під вечір.

Silhouette of man paddling on paddle board at sunset.

Житло на острові Пханган

Дуже комфортне житло знайшли на західному побережжі – “QS Village“. Будиночки із невеликим басейном, кондиціонером і кухнею.

Дешевший, але теж непоганий варіант на пляжі – “Ok Bungalo“.

Карта, де можна знайти і подивитися ціни на житло.

[tp_hotelmap_widget coordinates=”9.75, 100″ width=750 height=400 zoom=12 subid=””]

Транспорт на Пхангані

View on the highway from the scooter in tropical forest.

Для комфортного життя на острові доведеться орендувати скутер. Без нього і до гесту не дістатися і житло не знайти. Цей пункт може виявитися найбільш напруженим. Тут є декілька контор, які люблять на кінець терміну оренду вимагати солідний штраф за подряпини, чи навіть незначний знос. Варто старатися не потрапляти в аварії і знайти нормальну контору, із адекватним власником, у великих рентах із майстернею. Права не вимагають, а от діючий паспорт, як заставу завжди беруть. Ми без проблем здали скутер, а от декілька знайомих мали пригоди із вимагачами за невеликі потертості на дні, чи подряпини на дзеркалі.

Dima hiking around the island in Thailand and taking pictures. Village on the slopes of the rocky mountains.

Транспорт

Дістатися на острів можна автобусом державної фірми 999 із Бангкоку, чи інших міст. У вартість квитка входить трансфер паромом Raja Ferry, але краще уточняти. Квитки Бангкок-Пханган купували на Південному автобусному терміналі.

В Таїланд можна прилетіти чартерними і регулярними рейсами багатьох авіаперевізників.

[tp_calendar_widget origin=IEV destination=BKK one_way=true responsive=true subid=”” period_day_from=”7″ period_day_to=”14″ period=”year”]

Nice small palm tree on a white sand of Malibu Beach on Koh Phangan Island in Thailand.

На острові Пханган є декілька великих супермаркетів із продуктами: Tesco, Big C. Часто зустрічаються 7 eleven та інші.

В Facebook є корисна група із оголошеннями жителів острова  ПАНГАН-КО-ПАНГАН, які здають житло, проводять зустрічі, чи надають послуги.

Тепер острів Пханган стоїть одним із перших в нашому рейтингу найкращих місць для відпочинку і роботи в гарній атмосфері. Після 5 місяців подорожі Азією нарешті вперше накупалися і трохи засмагли, точніше вирівняли “туристичний” загар. Сподіваємося і вам він сподобається, або просто надихне подорожувати.

І хто скаже, що Пханган не райське місце?!

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер