Тури

Експедиція у Високі Татри (Словаччина)

Давайте з нами на пошуки золотої осені із ароматом ялини та модрини. Вас чекає похід без наметів із маршрутом, розробленим спеціально для спостереження та зйомки найгарніших хребтів і гірських озер Високих Татр.

Прокидатися будемо на світанку і чекати, коли сонце намалює нову картину на схилах кам’янистих гір і плесах чистих смарагдових озер Словаччини.

Татри
Коли: 30.09-4.10.2017 (4 ночі, 5 днів).
Протяжність: 35 км через гори, повз 5 мальовничих озер
Складність: середня
Проживання: гірські притулки, потрібен лише спальник і туристичний коврик
Формат подорожі: насичений трекінг серед скелястих гір, ландшафтна фотозйомка

<strong>Зареєструватися</strong>

Особливості та переваги походу

Ви будете в колі професійних пейзажних фотографів, отримаєте досвід та нові знайомства. Весь маршрут розрахований для фотозйомки, спостережень, зустрічі світанків і заходів сонця. Ми відпрацюємо зйомку Timelapse, поділимося досвідом тревел і пейзажної фотографії, зловимо моменти, коли осінь змінює зиму та відчуємо велич природи із калейдоскопом гірських пейзажів.

Наша команда має досвід гірських походів, авторських подорожей Європою та Азією.

Діма Гілітуха на вершині г. Рисі

Інструктор, професійний фотограф

З 2014 року організовує гірські фотомандрівки, експедиції, рік мандрував у Південо-Східній Азії. Поділиться досвідом, надихне і підбере найкращі точки зйомки та спостережень, забезпечить безпеку та комфорт на маршруті у Високі Татри.

Popradske pleso, Словаччина

Маршрут і програма експедиції у Високі Татри (Словаччина)

Орієнтовний розпорядок дня:
7:40 – зустріч учасників в Ужгороді, відправлення автобусом через Kosice і Poprad до початку маршруту (Strbske plesо). Поселення в хостелі та вихід на прогулянку до гірського озера. Зйомка заходу сонця.
Ранній підйом на зйомку сходу сонця та гірських пейзажів біля озера Strbske plesо. Перехід та поселення до гірського притулку Popradske pleso (6 км). Далі вихід до високогірного озера Hincovo pleso та повернення в готель (14 км).
Ранній підйом на зйомку сходу сонця біля озера Popradske pleso. Нас чекатиме найбільш насичений мальовничими краєвидами та гірськими озерами маршрут. Ми плануємо піднятися на висоту 2250 м до гірського притулку Chata pod Rysmi (9 км переходу). Це місцева родзинка, де навіть похід в туалет захоплює дух і стає пригодою, бо він має панорамну вітрину в сторону гір. На цій висоті в жовтні може випадати сніг. На захід сонця ми знаймемо найкращі і перевірені позиції на хребті під вершиною Rysi.
Проспати світанок не дадуть нам інші туристи. Всі дружньо піднімаємось на одну з найбільших вершин словацьких Карпат – Rysi (2053 м). Насолоджуємося чудовим краєвидом і спускаємося через мальовничі озера: велике та мале Zabie pleso до Strbske plesо (12 км переходу) та на підйомнику їдемо до притулку Chata solisko. Нас чекає краєвид з хребта Predne Solisko та незвична ночівля на «столах» після дегустації темного пива.  Розміщуємося на вільних місцях на карематах. Це особливість ночівлі в багатьох гірських туристичних притулках.
Фотозйомка на світанку та спуск на підйомнику до станції Strebske plesо. Переїзд гірським трамвайчиком до міста Poprad, далі до м. Kosice та автобусом до Ужгорода. Час прибуття в Україну 18:00.
Вартість походу:

175 EUR

Передоплата за бронювання

50 EUR

Включено:

  •  усі трансфери з м. Ужгород до Високих Татр і назад (автобус, потяг, гірський трамвайчик);
  • підйом та спуск канатною дорогою;
  • уся логістика з бронюванням житла, навігацією та переїздами;
  • послуги гірського інструктора та фотонавчання;
  • туристичне 3-разове харчування (гарячий сніданок та вечеря, сухий пайок в обід), газ та пальники для приготування їжі;
  • плата за вхід у національний парк;
  • спільна аптечка.

Додатково оплачується:

  • проживання в гірських притулках (70 – 100 Євро за 4 ночі на особу). Ціна залежить від наповненості і місця розміщення. Туристичний збір при поселенні (1 Євро);
  • квитки по Україні до Ужгорода;
  • страховка класу D (заняття активними видами спорту);
  • пиво/снеки в гірських притулках.

Що потрібно мати із собою обов’язково:

  • трекінгові черевики з фіксацією п’яти, захистом носка;
  •  похідний рюкзак (до 60 л), штормова куртка від вітру без теплої підкладки, дуже тепла кофта і шапка, термобілизна, товстий дощовик, другий комплект одягу та трекінгові палиці;
  •  літній спальник і каримат;
  • налобний ліхтарик із запасним комплектом батарей;
  • стійкий штатив, поляризаційний та градієнтний фільтри, батареї та достатню кількість SD карток.

Кількість місць обмежена

<strong>Бронюйте місце на похід у Татри</strong>

Якщо у вас є запитання – пишіть у коментарях, або скористайтеся формою зворотного зв’язку.

Запрошуємо до наших нових мандрівок вже найближчим часом!

*Всі фото із наших походів із цих місць.