Мікростоки

Скільки платять за фотографії на мікростоках?

Заробіток залежить від якості, кількості фотографій у портфоліо та правильно підібраних ключових слів (без спаму).

Нові фотографії потрібно завантажувати на мікростоки регулярно, бо від цього залежить ваш рейтинг і покази. В середньому платять за фото на мікростоках 25-30% від вартості продажу, але на кожному фотостоку по-різному. Ціни встановлює сам сток, наприклад, якщо покупець заплатив за фото 1$, то ви отримаєте 0,33$. Здається начебто так мало. Так, але якщо ви продаєте по 100 і більше фотографій в день, то не так вже й мало вийде на місяць, якщо є декілька сайтів, то заробіток зростає!

  •           Із портфоліо 100-300 фото = 50-100 $ в місяць.
  •           Із портфоліо 300-1000 фото = 100-500 $ в місяць.
  •           Із портфоліо 1000-3000 фото = 500-1000 $ в місяць.
  •           Із портфоліо 3000-10000 фото = > 1000 $ в місяць.

У світовому стоковому бізнесі є люди, чи команди, які заробляють на цьому і більше 25000 $ в місяць, але це професіонали високого рівня! За рік одному фотографу реально зробити портфоліо у 1000 фото, якщо працювати із серіями, досліджувати популярні та малорозкручені тематики.

Ціну для покупця встановлюють мікростоки. Можна придбати фотографії поштучно, певну кількість у місяць, чи заплатити за певну кількість фотографій за день. Від цього залежить і ціна. Усе як на оптовому ринку: хто купує більше і частіше – платить менше за одиницю товару.

Якщо фотографія куплена по підписці, автор отримує 0,25 $ (виплати можуть бути більшими, залежно від загальної кількості продажів). При поштучній купівлі ціна фотографії залежить від вибраного розміру і рейтингу автору, а виплати складають в розмірі 0,5-2,5 $ Існує ще купівля фотографій за розширеною ліцензією, де виплати починаються від 25 $, а при ексклюзивній продажі може зростати до кількох сотень доларів.

За короткими відеоролики виплати стартують від 3,6 $ і зростають залежно від розширення відеофайлу. На різних мікростоках правила виплат дещо різняться. Статистика приведена для Fotolia.

Хоча заробіток залежить від розмірів вашого портфоліо, не варто вантажити усе підряд, а краще прагнути підвищувати якість та оригінальність своїх фотографій. Є багато нюансів про це, ще будемо говорити.

Читайте також:

Інструкція для налаштування виведення коштів із мікростоків.

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер