Мікростоки

Отримати гроші з мікростоків в 2017: Shutterstock, Fotolia, Istock

Written by Нінель
Варто задуматися як отримати гроші з мікростоків в Україні на банківську картку, ще до моменту накопичення мінімальної суми, бо інколи на налаштування всіх систем треба трохи часу.

В 2017 році багато що змінилося для виведення коштів з мікростоків. Pay Pal так і не працює. Існує декілька методів виведення грошей зі стоків через Skrill та платіжну системуа Payoneer, або банківський чек. Варто додати, що Skrill працює з усіма мікростоками, крім Istock, а Payoneer – крім Shutterstock, Fotolia.

Важливо:

  • Національний банк України офіційно дозволи використання іноземних рахунків для фізичних осіб, тобто користування карткою Payoneer тепер є повністю законним.

Основні кроки для отримання грошей із Shutterstock, Fotolia:

  1. Відкрити іменну валютну картку Visa та рахунок в українському банку.

Ми використовуємо Райфайзен Аваль банк, бо він без проблем отримує безготівкові перекази із-за кордону і не задає багато питань, має онлайн-банкінг.

онлайн-банкінг Аваль

онлайн-банкінг Аваль

  1. Зареєструватися на Skrill – посередник між стоком і вашим банком, як і Пей Пел.

Важливо використовувати той e-mail, на який ви реєструвались на стоках, тоді вони автоматично знайдуть вас у системі оплати.

Реєстрація на Skrill

10 Skrill

  1. Підключити картку Visa або Payoneer до Skrill у системі налаштувань.
Підключити картку Visa

Виводити кошти з системи Skrill можна відразу на українську валютну картку Visa. Це зробити можна в розділі “Карты и банковские счета”, “Добавить кредитную или дебетовою карту”.

При підключенні карти, система зніме довільну суму до $5 і поверне назад. Вам треба буде вказати, яку суму було знято. Це можна перевірити через онлайн-банкінг банку.

Skrill знімає 7.5% за виведення коштів на банківську картку Visa.

Виведення коштів зі Skrill на рахунок банку можливий тільки в EUR через SWIFT-платіж і якщо гроші надходять в USD, здійснюватиметься автоматична конвертація з 4% комісією;

Скоротити втрати на виведення грошей можна, якщо виводити їх зі Skrill на систему Payoneer. Детальну інструкцію як виводити гроші зі Skrill на Payoneer із комісією $5.85 + 1% читайте в статті.

  1. Отримати гроші з мікростоків.

Для Shutterstock можна вказати в налаштуваннях мінімальну суму (від $35), після досягнення якої будуть автоматично перераховуватися гроші в кінці місяця, але не раніше ніж через 3 місяця після реєстрації.

10 Shutter min

Для Fotolia потрібно зайти в систему і натиснути «конвертувати бали».

10 Fotolia

  1. Зняти гроші в гривнях в банкоматі (комісія 1% від суми), платити он-лайн, чи отримати долари в касі банку в валюті.

Основні кроки для Istock:

  1. Зареєструватися в Payoneer – американський онлайн-банк, який надішле вам свою картку поштою за 14 днів і має зручну он-лайн систему для контролю фінансів.

Користування послугами коштує $30 в рік, після отримання першої суми від $100. Якщо зареєструватися за нашим посиланням, то отримаєте бонус $25, відповідно користування карткою буде лише $5. Таку ж суму банк перерахує нам, як подяку за нового клієнта – Вас. Наразі, це найкращий метод реєстрації у цій платіжній системі, щоб не втратити 25$ на обслуговування після першого зарахування коштів.

Реєстрація в Payoneer

10 Payoneer

  1. Вказати метод виведення коштів на Istock – Payoneer Master Card та увійти в аккаунт банку через систему Istock.

  1. Гроші із Istock переводяться автоматично, якщо сума досягла $100 на 25 число поточного місяця. Вони будуть нараховані до 25 числа наступного місяця. Тобто трохи треба почекати.
  2. Отримати гроші з мікростоків.

Карткою Payoneer можна:

Важливо знати:

  • Skrill та Payoneer мають зрозумілий російський інтерфейс.
  • Вигідніше переказувати зі Skrill на Visa картку якщо сума до 200 $, комісія з 2017 року становить 7,5% для виводу коштів на картку Visa.
  • Для виведення великих сум у USD зі Skrill вигідніше робити не через валютну картку Visa українського банку, а через банківський рахунок і картку Payoneer, а далі, при потребі, на картку ПриватБанк.
  • Якщо пишете в службу підтримки  Skrill, прикріпіть відразу скан паспорта. Так скоротите час на переписку.
  • Для того, щоб менше втрачати відрахувань за сплату податків на кожному сайті, треба заповнити податкову форму W8-BEN. Ви будете сплачувати менше податків за продаж фотографії на території США.

Ось стаття-інструкція та приклад заповнення податкової форми.

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер

2 коментарі