Підготовка Самостійні подорожі

Підготовка до поїздки в Азію

Written by Нінель
Ми щодня отримуємо запитання про те, як триває наша підготовка до поїздки в Азію: як летіти в Азію, де побувати, скільки потрібно на це грошей, де жити, чи робили прививки. Сьогодні розкажемо про організаційні моменти, чемоданний настрій та думки про теплу зиму.

Купівля квитків

Першим реальним кроком до подорожі стала купівля квитків в один бік в Індію (штат Керала, місто Кочі). Найдешевша пропозиця була $265 через Дубаї, ми її не встигли придбати одразу, але $300 теж хороший варіант для перельоту на південь Індії.  Місце вибране після спілкування із мандрівниками, українцями, що там живуть тривалий час та після детального ознайомлення із інформацією про регіон в Інтернеті, історіями на форумах, блогами, тревел-фестивалях. Зрозуміли, що для Індії 1 місяця буде мало і вирішили присвятити їй більше часу.

Найдешевші квитки ми знайшли від авіакомпанії Flydubai.

Також ми часто знаходимо та бронюємо найвигідніше пропозиції через [tp_link origin=IEV destination=COK text_link=”AviaSales” origin_date=1 one_way=true type=1] [tp_cheapest_tickets_each_month_shortcodes origin=IEV destination=COK title=”Найдешевші перельоти в Кочі” paginate=true ]

Одним із звичних занять став моніторинг цін на перельоти, пошук акцій. Я маю непогані вміння дуже бюджетних подорожей в Європу.  У Азії діють інші секрети. Одного дня ми прочитали про гарну акцію від азійської лоу-кост компанії AirAzia, так ми купили 5 перельотів за $150 в 4 інші країни (Малайзія, В’єтнам, Таїланд, Мьянма).

Man sitting on the cliff in yoga asana

Бюджет та заробітки

Перше важливе питання – це визначення можливих витрат, планування заробітків, оскільки це буде не просто туристична мандрівка, а подорож в стилі traveliving, коли живеш, подорожуєш і працюєш одночасно. Зрозуміло, що фінансувати поїздку ми будемо із власних заощаджень та роботою фотографами.

Ми працюємо на мікростоках. Пишемо про це у блозі. Це ідеальний варіант для мандрівників. Для комфортного життя після перших 2 місяців в Індії нам потрібно збільшити заробітки, бо наших заощаджень може не вистачити на 8 місяців, а В’єтнам, Мьянма можуть виявитися дорожчими за Індію. Також, по-можливості планую шукати клієнтів на комерційні фотосесії через соціальні мережі, бо регіон туристичний, працювати із українськими ЗМІ та іноземними інформаційними агенціями, проводити заняття із обробки фотографій он-лайн.

Ціль

Спакувати життя у рюкзак

Ми вирішили з’їжджати із квартири на цей період. За роки проведені в Києві було «нажито» дуже багато речей, одягу, книг. Їхні обсяги я слабо уявляла. Частину – відправили ящиками, мішками до батьків, розпродали все можливе, решту роздали, або повикидали. Корисно іноді «чистити» своє життя.

Придбали 2 рюкзачки на 36 і 45 літрів, які будуть входити в ручну клажу, бо Азією пересуватимемось лоу-костами. Мінімізували фототехніку до 1 фотоапарата, 3 об’єктивів і спалаха; продали важкий штатив, а на заміну знайшли дешевший і легший, ноутбуки не змінювали. Техніка важить все ж таки досить багато, тому одягу і взуття будемо брати по мінімуму.

Організаційні моменти: віза, страхування, фінанси

Візу в Індію довелось робити на 6 місяців, хоча плануємо тут перебувати всього 3,5. В Україні місячна віза отримується он-лайн за $60, а довготермінові – через консульство, для її отримання треба дивна і не реальна для нас довідка про 12 тис. дол в банку із рухом коштів, тому стали шукати інші шляхи. Вирішили робити візу через посередника в Москві, бо в Росії простіші вимоги. Вийшло дешевше, ніж могло би бути із «танцями з бубном» в Україні.

Усі турбуються про стан здоров’я в Азії, ми теж. Вивчили досвід знайомих, дехто радить робити вакцини, інші просто слідкувати за гігієною і харчуванням. Трапляються простудні захворювання і харчові отруєння. Від вакцин відмовилися, зупинилися на страхуванні. Поліс без франшизи, який забезпечує швидку медичну допомогу і страховку для активних видів спорту на 5 країн на 260 днів протягом року вартував 1200 грн. Перед поїздкою проконсультувались із знайомими лікарями, зібрали аптечку. Хворіти не збираємося.

Питання безпеки фінансів вирішили через зберігання грошей в банку. Ми прив’язані до Інтернет-заробітку, тому маємо відкриті доларові рахунки, на всяк випадок, зробили дублікати карток, які будемо тримати в інших місцях від основних. Усі кошти зі стоків отримуємо он-лайн. Ось інструкція. Скрізь є банкомати, в менших населених пунктах та в М’янмі краще мати готівку.

Житло плануємо шукати на місці, познайомилися із багатьма людьми в Кералі через couchsurfing, можливо у когось із них зупинемося на декілька днів. Ціни дізнавались у місцевих та є корисний ресурс numbeo із статистикою цін на житло, їжу, розваги у 5,5 тис. містах світу. Схоже, що дані об’єктивні, перевіримо дуже скоро.

Ціль4

Для того, щоб запам’ятати нашу зимівлю в Азії ми вирішили вести сайт-блог, який ви зараз читаєте. Для того, щоб організувати його, ми купили домен, хостин був придбаний для інших сатів, скористалися template (шаблоном) на wordpres, встановили декілька плагінів, аналітику google, щоб покращити функцонал. У цих питаннях нам допомогли друзі та всезнаючий Інтернет. Можу сказати, що реально розібратися із усіма технічнии моментами самим, але на це потрібен час.

Також ми створили сторінки в facebook vk instagram де можна слідкувати за оновленнями. Якщо є питання, які вас цікавлять – питайте)

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер