Місця Маршрут Самостійні подорожі Тури

Стамбул, Каппадокія і Лікійський шлях в одній мандрівці Туреччиною

Програма максимум в Туреччині виконана: берек екмек, чай над Босфором, шум і кольори ринків, стародавні мечеті та підземні міста, засніжені гори та прозоре тихе море, апельсиново-вітамінний удар, повітряні кулі та марсіанські пейзажі в одній поїздці в Стамбул, Каппадокію і Лікійською стежкою.

У короткому відео  хотіли поділитися частинкою наших вражень із вами . Каппадокія стала №1 в рейтингу.

Вкотре відкриваємо Туреччину. Вигідні ціни на перельоти з України цьому сприяють. Літаком в межах країни інколи дешевше, ніж автобусом. Останні, теж дуже зручні, мають wi-fi, напої і широкі сидіння із інтерактивними екранами, розетки для підзарядки.

Перед початком основної частини (трекінг Лікійською стежкою і мандрівка Каппадокією) ми зупинилися в затишному домашньому готелі на березі Босфору Marmara Guesthouse, щоб у спокої і рівновазі вдихнути аромати нової, для Діми і знайомої для мене, країни. Вибір був дуже вдалим для основного туристичного району Султанахмет. Поруч основні мечеті, ринки, транспорт, але на вулиці біля нас було тихо та спокійно.

[tp_hotel_widget hotel_id=341819 responsive=true subid=””]

За два дні ми побували не тільки в основних туристичних місцях, а й на більш аутентичних, наприклад рибному риноку в районі Üsküdar.

Galata Tower

Turkish tea

Street food

Наша група зібралась. Далі ми летіли в Анталію на південь Туреччини місцевим лоукостом Pegasus. Закупили туристичного газу для походу і з легкою душею відправились на старт маршруту Лікійського шляху в цьому районі – каньйону Гейнюк.

Camping on the beach

Трохи про сам маршрут. За 8 днів ми здолали близько 70 км через ліси, водоспади, ущелини, гори. В більшості місць в квітні можна було знайти воду, а от пізніше – стає дуже спекотно і з’являються проблеми з поповненням питних запасів.

Маршрут проходить через перевал біля гори Тахтали (місцеві називають її Олімпос). Тут лежить сніг і ландшафт кардинально відрізняється від того, що біля моря. Найсильніші із групи можуть витратити на декілька годин більше і піднятися пішки на верхівку.

Найбільш романтичне місце у нашій подорожі Туреччиною на спуску із гори Тахтали.

Після декількох годин через сніг, каміння, приховані стежки нас чекав неймовірний подарунок. Великий сад на терасі із видом на море і маленькими дерев’яними меблями. На камені стояв турецький самовар, готові дрова, гамачок, турецькі стаканчики. Хтось потурбувався про нас і послав такий подарунок.

Коли робота приносить задоволення, то будь-які складності забуваються і приносять натхнення. Лікійський шлях відкривається в нових відтінках.

Найкращий мотиватор іти вверх, це знання того, що на фініші чекає море. Це як винагорода за зусилля.

За ці дні ми пройшли Лікійським шляхом від Генюк до Чірали, тиждень ночували в наметах, готували на пальниках. Перейшли через каньйони, сніги, вогні Химери, спустились до моря і руїн стародавнього міста Olimpos.

Одного дня нам вдалось застопити машину до села. Це дало натхнення поїздити Туреччиною іще автостопом. Він в цій країні виявився просто ідеальний.

Каппадокія – це «родзинка» у турецькій подорожі. Інопланетні ландшафти із «будиночками гномів», кам’янисті долин різних відтінків, підземні міста у 8 поверхів і польоти на повітряних кулях залишаються у спогадах на довго.

Найзручніше зупинитися у м. Гйореме, навкруги можна ходити пішки, в сусідні містечка під’їхати автостопом, або автобусами. Каппадокія має цікаву культуру та історію.

Тут ми відкрили для себе місцеву кухню. Кожен заклад подає Testi Kebabi – кебаб, чи більше схоже на рагу в глиняному горщечку.

Ніколи не знаєш, що чекає за поворотом…

Якщо вам сподобалась історія, то не забудьте поставити  і давайте дружити в соцмережах.

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер