Культура Україна

Коров’яче життя

Осінній дощ навіює меланхолію та думки про літо. Саме тому сьогодні повернулася до фотографій і спогадів про похід в Горгани на г. Хом’як і Синяк.

Traditional mountain house of cheese makers.

Окрім незвичних міському жителю гірських пейзажів, я ціную і люблю незвичні зустрічі. Цей похід в Горгани на г. Хом’як і Синяк мав багато приємних моментів. На гірських полонинах Карпат влітку пасуться корови та живуть не лише пастухи, а й сировари у дерев’яних будиночках. З дня у день вони мають одну просту та важливу задачу, доїти корів і варити сир. Їхній повсякденний побут полегшується генератором, ввечері вони слухають музику із радіо, рано лягають спати.

DSC_6264-Pano_m

Ранкові турботи починаються із сходом сонця. Не маленьке стадо чекає господарів і вільно блукає просторими полонинами, дає парне молоко і тихо живе своє безтурботне коров’яче життя. Із приходом холодів усі спускаються в село, через гори до господарів.

На полицях готовий сир на весь рік.

Traditional cheese made in an authentic way in the wooden mountain hut. Cheese drying in white cheesecloth. Carpathian mountains, Ukraine

Traditional cheese made in an authentic way in the wooden mountain hut. Cheese drying in white cheesecloth. Carpathian mountains, Ukraine

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер