Індія Культура Люди

Карнавал в Кочі: обличчя та фарби

Written by Нінель
Щороку після Нового року 1 січня в Кочі  проходить парад. Вулиці міста заповнюються людьми так, що важко пройти. Карнавал в Кочі, як більшість індійських свят, не обійшовся без слона. Нас вразило різноманіття кольорів і масок, саме це у сьогоднішньому фотоблозі.

Cochin, India - January 1, 2016: People take part in traditional New Year celebration in Fort Kochi India.

Довідка:

  • Тут є декілька основних культурних цікавинок – це театр Катхакалі (від слів: katha «розповідь» і kali «постановка»). Актори в масках говорять мовою тіла на релігійну тематику.
  • Театр Кутіяттам (слово означає «поєднана дія»). Цьому виду постановки вже близько 2 тисяч років, найймовірніше – це останній збережений зразок древнього санскритського театру. Цей вид мистецтва визнаний ЮНЕСКО як Шедевр усної і нематеріальної культурної спадщини.

Ми чекали карнавал в Кочі найбільше і він нас дуже порадував. Культура Керали має вплив сусідніх регіонів Тамілнаду та Карнатака, пізніше сюди вливалися близькосхідні та європейські традиції.

Карнавальну ходу супроводжують барабанщики Chenda, музиканти, танцюристи різних традиційних стилів та учасники конкурсу костюмів, актори театрів у масках. Серед костюмованих персонажів багато страшних героїв і ще з десяток трансвеститів. На параді усі жіночі ролі виконують чоловіки. Тобто на канавалі ви не побачите жодної жінки-акторки.

Музичне оформлення дуже голосне, взагалі в Індії здається, що жодне свято не проходить без звуків. На вулицях Кочі під час карнавалу глядачі свистять у свистки, дудки та із ажіотажем реагують на усіх персонажів.

Карнавал в Кочі – це усі заходи від 23 грудня до 1 січня. Завершуються святкування костюмованим парадом, який ви подивилися у цій галереї. Як проходять святкування Нового року можна переглянути в нашій попередній публікації.

Про автора

Нінель

Творець яскравих фотоспогадів, тревелблогер

3 коментарі